Project omschrijving

CID en en de ‘roltrapfunctie’ van de stad

2018

Den Haag heeft flink geïnvesteerd in het economische hart van de stad, het woonwerkgebied tussen de drie NS stations. In dit ‘Central Innovation District’ (CID) moet een groot deel van de Haagse groei – demografisch en economisch – gaan plaatsvinden. Blaauwberg heeft in 2018 onderzoek gedaan over de ‘social spin-off’ van Haagse investeringen in het CID.

De figuur op het omslag (afkomstig uit ‘Railways under London’, Marie Neurath, 1948) is de kortst mogelijke samenvatting van dit rapport. Een goed functionerende stad is een ‘roltrap’ voor nieuwkomers en lager geschoolden. De kansen, prikkels, rolmodellen, vrijheid en voorzieningen die de stad biedt, stellen hen in staat een proces van sociale stijging te beginnen.

Die roltrap rolt niet vanzelf. Ruimtelijke eenzijdigheid en private kapitaalposities kunnen leiden tot een stad waar lager geschoolden niets meer te zoeken hebben. Nu Den Haag plannen maakt voor een bloeiend Central Innovation District, is het zaak op voorhand al na te denken over de voorwaarden waaronder dat CID kan bijdragen aan de roltrapfunctie van de stad.

Contact

Geïnteresseerd in een index voor uw regio? Wij helpen u graag op weg.

Neem vrijblijvend contact op.

  • 071-524 7500
  • robmanders@blaauwberg.nl

  • 06- 1217 2126 (Rob)

  • Vestwal 2-4 , 2312 NP Leiden

Downloads

Bekijk het rapport

Ander werk in dit domein

Neem contact op

Neem contact met ons op via bijgaande contactgegevens. Wij komen spoedig met een reactie.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief: