Leergang Leidenkunde

Welkom bij de Leergang Leidenkunde. Een interactief kennisprogramma over het heden, verleden en (vooral) de toekomst van de stad Leiden. Een blik op de stad en de regio vanuit de ‘urban studies’. Voor iedereen die de Leiden en regio beter wil leren begrijpen en zijn of haar werk wil kunnen plaatsen in een bredere context.

Na zeven succesvolle edities, diverse afgeleide leergangen en een aantal terugkomdagen programmeren we in het najaar van 2021 een nieuwe editie. U kunt zich nu aanmelden voor deelname aan de 8e editie.

Contact / aanmelden

Meldt u nu aan door een mail te sturen aan robmanders@blaauwberg.nl . Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

  • 06- 1217 2126
  • 071-524 7500
  • robmanders@blaauwberg.nl

  • Vestwal 2-4 , 2312 NP Leiden

We zijn van alle kanten aangemoedigd om door te gaan met de Leergang Leiden-kunde. Zeker ook door de tientallen deelnemers aan de eerste zeven edities. Mooie gemixte groepen gemotiveerde mensen, geïnteresseerd in een goed inhoudelijk gesprek over de economie, arbeidsmarkt, zorgopgaven, onderwijsambities, geschiedenis en toekomst van Leiden. Bekijk hieronder twee video’s met een paar reacties van onze alumni: links een sfeerimpressie van de Terugkomdag 2020, en rechts een compilatie van de eerste leergang in 2017.

U kunt zich nu aanmelden voor de najaars-editie 2021 van Leidenkunde. De leergang vindt plaats op de volgende data.

  • donderdag 4 november 2021, van 13.00 tot 17.00
  • donderdag 11 november 2021, van 13.00 tot 17.00
  • donderdag 18 november 2021, van 13.00 tot 17.00
  • donderdag 25 november 2021. van 13.00 tot 19.00 (inclusief klein afsluitend buffet)

We hebben met de Gemeente Leiden afspraken over een afname van 9 plekken. We hebben daarnaast al enkele vooraanmeldingen ontvangen. Er zijn dus nog een aantal plekken te verdelen.

Lees meer over de inhoud van de Leergang in onderstaande twee folders [PDF’s].

Opzet Leergang

Bekijk de opzet …

Programma

Bekijk het programma…

Andere recente projecten

Indringend gesprek over huiselijk geweld

Bekijk hier de livestream van de opening van de tentoonstelling "Wij Doorbreken de Cirkel van Geweld" van 12 mei. Een buitenexpositie met portretten van 29 slachtoffers en voormalig plegers van huiselijk geweld en kindermishandeling. Met Jeroen in de rol als gespreksleider.

Leergang Toekomstperspectief Niet-stedelijke Regio’s

We presenteren een interactief kennisprogramma van vier dagen met analyse, cijfers, vergelijking en duiding.  Voor iedereen die bezig is met Omgevingsvisies, regionale strategieën en gebiedsontwikkeling buiten de steden. U kunt zich nu aanmelden.

Gemeentelijke samenwerking: casus ABG

Samen met I&O Research staat Blaauwberg de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen (ABG-gemeenten) bij in keuzes rondom bestuurlijke samenwerking. Relevant en uitdagend werk, maar niet altijd even eenvoudig.

Economische visie Midden-Holland

Voor de regio Midden-Holland hebben we een economische visie opgesteld. Inclusief speerpunten, een handelingsagenda en programmalijnen. De coronacrisis stelt de nieuwe agenda in een ander daglicht dan bij de start van het traject in 2019 beoogd was. En toch ook weer niet. Regio's die zich goed organiseren en goed samenwerken zullen sterker staan in de crisis.

Neem contact op

Neem contact met ons op via bijgaande contactgegevens. Wij komen spoedig met een reactie.