Leergang Leidenkunde

Welkom bij de Leergang Leidenkunde. Een interactief kennisprogramma over het heden, verleden en (vooral) de toekomst van de stad Leiden. Een blik op de stad en de regio vanuit de ‘urban studies’. Voor iedereen die de Leiden en regio beter wil leren begrijpen en zijn of haar werk wil kunnen plaatsen in een bredere context.

Na zes succesvolle edities, diverse afgeleide leergangen en een aantal terugkomdagen programmeren we in 2021 een nieuwe editie. U kunt zich nu aanmelden voor deelname aan de 7e editie. We starten in juni 2021 wederom met een groep van maximaal 15 personen. We doen dat op een fysieke, ruime locatie in de stad. Zo kunnen we de anderhalve meter in acht nemen en de vertrouwde interactie van de leergang garanderen.

Contact / aanmelden

Meldt u nu aan door een mail te sturen aan robmanders@blaauwberg.nl . Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

  • 06- 1217 2126
  • 071-524 7500
  • robmanders@blaauwberg.nl

  • Vestwal 2-4 , 2312 NP Leiden

We zijn van alle kanten aangemoedigd om door te gaan met de Leergang Leiden-kunde. Zeker ook door de tientallen deelnemers aan de eerste zes edities. Mooie gemixte groepen gemotiveerde mensen, geïnteresseerd in een goed inhoudelijk gesprek over de economie, arbeidsmarkt, zorgopgaven, onderwijsambities, geschiedenis en toekomst van Leiden. Bekijk hieronder twee video’s met een paar reacties van onze alumni: links een sfeerimpressie van de Terugkomdag 2020, en rechts een compilatie van de eerste leergang in 2017.

U kunt zich nu aanmelden voor de 2021 editie van Leidenkunde. De leergang vindt plaats op de volgende data.

  • donderdag 3 juni 2021, van 13.00 tot 17.00
  • donderdag 10 juni 2021, van 13.00 tot 17.00
  • donderdag 17 juni 2021, van 13.00 tot 17.00
  • donderdag 24 juni 2021. van 13.00 tot 19.00 (inclusief klein afsluitend buffet)

We kunnen reeds rekenen op een flink aantal deelnemers, onder andere door een gegarandeerde afname van een aantal plekken door de Gemeente Leiden. Er zijn nog een aantal plekken te verdelen. We hanteren een maximum van 15 deelnemers per editie. Uiteraard houden we coronaberichtgeving in de gaten, we rekenen er vooralsnog op dat de leergang in juni fysiek kan doorgaan.

Lees meer over de inhoud van de Leergang in onderstaande twee folders [PDF’s].

Opzet Leergang

Bekijk de opzet …

Programma

Bekijk het programma…

Andere recente projecten

Gemeentelijke samenwerking: casus ABG

Samen met I&O Research staat Blaauwberg de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen (ABG-gemeenten) bij in keuzes rondom bestuurlijke samenwerking. Relevant en uitdagend werk, maar niet altijd even eenvoudig.

Economische visie Midden-Holland

Voor de regio Midden-Holland hebben we een economische visie opgesteld. Inclusief speerpunten, een handelingsagenda en programmalijnen. De coronacrisis stelt de nieuwe agenda in een ander daglicht dan bij de start van het traject in 2019 beoogd was. En toch ook weer niet. Regio's die zich goed organiseren en goed samenwerken zullen sterker staan in de crisis.

Regionaal netwerk Straf en Zorg

Collega Jeroen Bos is sinds begin dit jaar actief als tijdelijk projectleider voor het Netwerk Straf en Zorg in Limburg. Doel van het netwerk is beter samen te werken in het voorkomen van en vroeg ingrijpen bij huiselijk geweld en kindermishandeling.

Index071: een nul-meting in crisistijd

De Index071 is de economische monitor van de Leidse regio. Jaarlijks brengen we de monitor uit namens het regionale netwerk Economie071. Onbedoeld is de huidige editie een nul-meting in crisistijd geworden. De Index geeft een goed beeld van de economie tot eind 2019. Met Economie071 werken we inmiddels aan een Quickscan. Een inventarisatie die zich gaat bieden op de impact van de crisis.

Onderwijskansen in een snel veranderende stad

In 2019 hebben we onderzoek gedaan naar de samenstelling van de populatie van de ‘voorschool’ in Leiden. Aanleiding voor het onderzoek waren signalen dat de stad en zijn bevolking sterk in beweging zijn, met alle mogelijke gevolgen voor de allerjongste generatie Leidenaren.

Neem contact op

Neem contact met ons op via bijgaande contactgegevens. Wij komen spoedig met een reactie.