Leergang Leidenkunde

Welkom bij de Leergang Leidenkunde. Een interactief kennisprogramma over het heden, verleden en (vooral) de toekomst van de stad Leiden. Een blik op de stad en de regio vanuit de ‘urban studies’. Voor iedereen die de Leiden en regio beter wil leren begrijpen en zijn of haar werk wil kunnen plaatsen in een bredere context.

Na acht succesvolle edities, diverse afgeleide leergangen en een aantal terugkomdagen programmeren we in het voorjaar van 2022 een nieuwe editie. U kunt zich nu aanmelden voor deelname aan de 9e editie.

Contact / aanmelden

Meldt u nu aan door een mail te sturen aan robmanders@blaauwberg.nl . Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

  • 06- 1217 2126
  • 071-524 7500
  • robmanders@blaauwberg.nl

  • Vestwal 2-4 , 2312 NP Leiden

We zijn van alle kanten aangemoedigd om door te gaan met de Leergang Leidenkunde. Zeker ook door de tientallen deelnemers aan de eerste acht edities. Mooie gemixte groepen gemotiveerde mensen, geïnteresseerd in een goed inhoudelijk gesprek over de economie, arbeidsmarkt, zorgopgaven, onderwijsambities, geschiedenis en toekomst van Leiden. Bekijk hieronder twee video’s met een paar reacties van onze alumni: links een sfeerimpressie van de Terugkomdag 2020, en rechts een compilatie van de eerste leergang in 2017.

U kunt zich nu aanmelden voor de voorjaarseditie 2022 van Leidenkunde. De leergang vindt plaats op de volgende data.

  • dinsdag 17 mei 2022, van 13.00 tot 17.00
  • dinsdag 24 mei 2022, van 13.00 tot 17.00
  • dinsdag 7 juni 2022, van 13.00 tot 17.00
  • dinsdag 14 juni 2022, van 13.00 tot 19.00 (inclusief klein afsluitend buffet)

We hebben met de Gemeente Leiden afspraken over een afname van 9 plekken. We hebben daarnaast al enkele vooraanmeldingen ontvangen. Er zijn dus nog een aantal plekken te verdelen.

Lees meer over de inhoud van de Leergang in onderstaande twee folders [PDF’s].

Opzet Leergang

Bekijk de opzet …

Programma

Bekijk het programma…

Andere recente projecten

Straf & Zorg: samenwerken aan veiligheid

Straf & Zorg: samenwerken aan veiligheid In het Regionaal Netwerk Zorg Straf Limburg werken justitiepartners (OM, Politie, Raad voor de Kinderbescherming, 3RO), Veilig Thuis, Zorg- en Veiligheidshuizen en gemeenten samen aan hetzelfde doel: een betere [...]

Indringend gesprek over huiselijk geweld

Bekijk hier de livestream van de opening van de tentoonstelling "Wij Doorbreken de Cirkel van Geweld" van 12 mei. Een buitenexpositie met portretten van 29 slachtoffers en voormalig plegers van huiselijk geweld en kindermishandeling. Met Jeroen in de rol als gespreksleider.

Leergang Toekomstperspectief Niet-stedelijke Regio’s

We presenteren een interactief kennisprogramma van vier dagen met analyse, cijfers, vergelijking en duiding.  Voor iedereen die bezig is met Omgevingsvisies, regionale strategieën en gebiedsontwikkeling buiten de steden. U kunt zich nu aanmelden.

Gemeentelijke samenwerking: casus ABG

Samen met I&O Research staat Blaauwberg de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen (ABG-gemeenten) bij in keuzes rondom bestuurlijke samenwerking. Relevant en uitdagend werk, maar niet altijd even eenvoudig.

Neem contact op

Neem contact met ons op via bijgaande contactgegevens. Wij komen spoedig met een reactie.