Leergang Leidenkunde

Welkom bij de Leergang Leidenkunde. Een interactief kennisprogramma gericht op het heden, verleden en (vooral) de toekomst van de stad Leiden. Een blik op de stad vanuit de ‘urban studies’. Voor iedereen die de Leiden beter wil leren begrijpen en zijn of haar werk in de stad wil kunnen plaatsen in een bredere context.

Na vijf succesvolle edities, diverse afgeleide leergangen en een aantal terugkomdagen programmeren we vanaf 2020 twee edities per seizoen.  U kunt zich nu aanmelden voor deelname aan de 5e editie van dit vierdaags programma. We starten in oktober 2020 op een bijzondere locatie: een theaterzaal. Zo kunnen we de anderhalve meter in acht nemen en de vertrouwde interactie van de leergang garanderen.

We zijn van alle kanten aangemoedigd om door te gaan met de Leergang Leiden-kunde. En zeker ook door de tientallen deelnemers aan de eerste vijf edities. Mooie gemixte groepen gemotiveerde mensen, geïnteresseerd in een goed inhoudelijk gesprek over de economie, arbeidsmarkt, zorgopgaven, onderwijsambities, geschiedenis en toekomst van Leiden. Bekijk hiernaast de video met een paar reacties van onze ‘alumni’.

U kunt zich nu aanmelden voor de najaarseditie van Leidenkunde. We kunnen reeds rekenen op een flink aantal deelnemers, onder andere door een gegarandeerde afname van een aantal plekken door de Gemeente Leiden. Er zijn nog 5 plekken te verdelen. We hanteren een maximum van 15 deelnemers per editie. De voorjaarseditie in juni hebben we om bekende redenen moeten schrappen. Vroege aanmelders voor deze editie hebben we in overleg verplaatst naar het najaar.

Lees meer over de inhoud van de Leergang in onderstaande twee folders [PDF’s].

Opzet Leergang

Bekijk de opzet …

Programma

Bekijk het programma…

Reacties alumni

Contact / aanmelden

Meldt u nu aan door een mail te sturen aan robmanders@blaauwberg.nl . Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

  • 06- 1217 2126
  • 071-524 7500
  • robmanders@blaauwberg.nl

  • Vestwal 2-4 , 2312 NP Leiden

Andere recente projecten

Gemeentelijke samenwerking: casus ABG

Samen met I&O Research staat Blaauwberg de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen (ABG-gemeenten) bij in keuzes rondom bestuurlijke samenwerking. Relevant en uitdagend werk, maar niet altijd even eenvoudig.

Economische visie Midden-Holland

Voor de regio Midden-Holland hebben we een economische visie opgesteld. Inclusief speerpunten, een handelingsagenda en programmalijnen. De coronacrisis stelt de nieuwe agenda in een ander daglicht dan bij de start van het traject in 2019 beoogd was. En toch ook weer niet. Regio's die zich goed organiseren en goed samenwerken zullen sterker staan in de crisis.

Regionaal netwerk Straf en Zorg

Collega Jeroen Bos is sinds begin dit jaar actief als tijdelijk projectleider voor het Netwerk Straf en Zorg in Limburg. Doel van het netwerk is beter samen te werken in het voorkomen van en vroeg ingrijpen bij huiselijk geweld en kindermishandeling.

Index071: een nul-meting in crisistijd

De Index071 is de economische monitor van de Leidse regio. Jaarlijks brengen we de monitor uit namens het regionale netwerk Economie071. Onbedoeld is de huidige editie een nul-meting in crisistijd geworden. De Index geeft een goed beeld van de economie tot eind 2019. Met Economie071 werken we inmiddels aan een Quickscan. Een inventarisatie die zich gaat bieden op de impact van de crisis.

Onderwijskansen in een snel veranderende stad

In 2019 hebben we onderzoek gedaan naar de samenstelling van de populatie van de ‘voorschool’ in Leiden. Aanleiding voor het onderzoek waren signalen dat de stad en zijn bevolking sterk in beweging zijn, met alle mogelijke gevolgen voor de allerjongste generatie Leidenaren.

Neem contact op

Neem contact met ons op via bijgaande contactgegevens. Wij komen spoedig met een reactie.