Leergang Apeldoornse binnenstad voor ondernemers

Voor het Centrummanagement Apeldoorn heeft Blaauwberg een Leergang Apeldoornse binnenstad ontworpen. In twee avondsessies nemen we een geselecteerde groep van centrumondernemers en ambtenaren mee in een plaatsbepaling van Apeldoorn en haar binnenstad.

Een overzicht van de thema’s die aan bod komen.

 • Vergelijking van Nederlandse binnensteden
 • Trends die de toekomst van de binnenstad bepalen
  • Blurring en multifunctionaliteit
  • Opkomst millenials – nieuwe generaties consumenten
  • Ruimte voor tijdelijke bestemmingen en tijdelijke architectuur
  • Binnensteden als ‘Wijken van Aankomst’
  • Horeca-isering van de binnensteden, nadruk op ontmoeting
  • Identiteit en stedelijke iconen
  • Groene corridors en radiaalstructuren
 • Ondernemers- en overheidsagenda voor de Apeldoornse binnenstad

Het is mooi om te zien hoe de Apeldoornse ondernemers het gesprek over de binnenstad naar zich toe weet te trekken, door inhoud toe te voegen aan het lokale debat.

Naast een overzicht van cijfers (economie, bewoners, consumentpatronen) en specifieke trends in de retail hebben we ook stil gestaan bij diverse macro trends en de impact op de binnenstad. Een van die trends is de zogenaamde ‘generatiewisseling’. Misschien wel veel ingrijpender dan de online economie, is de aanstaande generatiewisseling: van babyboomers naar millennials als dominante groep op de markt. We bespraken de trend aan de hand van onderstaand schema.

Deze en vele andere bespreekpunten leidden tot een vrolijk en informatief gesprek. De initiatiefnemers en Gemeente beraden zich nog op een vervolg op deze leergang.

Testimonial

Wat een prachtig initiatief van Stichting Centrum Management Apeldoorn. Onder het mom van ken je eigen (binnen)stad is het initiatief voor ‘Apeldoornkunde’ ontstaan. Vanavond de eerste avond.

Apeldoornkunde, avond 2. Prachtig. Over onder andere sterrensteden, de fysieke gedaante van de stad en parkeren. Een mooi initiatief van Stichting Centrum Management Apeldoorn, uitgevoerd door bureau Blaauwberg uit Leiden. Voor alle twee, hulde!

Contact

Een – op maat gesneden –  leergang of masterclass voor uw omgeving? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 • 071-524 7500
 • info@blaauwberg.nl

 • 06- 1217 2126 (Rob)

 • Vestwal 2-4 , 2312 NP Leiden

Andere recente projecten

De Leidse Limes

Uitgelicht: De Leidse Limes Door Ute Jansen Op 17 mei hadden we bij Blaauwberg leuk bezoek: de klassen 4 en 5 van het Zuyderzee Lyceum in Emmeloord en hun begeleiders. Ze [...]

Indringend gesprek over huiselijk geweld

Bekijk hier de livestream van de opening van de tentoonstelling "Wij Doorbreken de Cirkel van Geweld" van 12 mei. Een buitenexpositie met portretten van 29 slachtoffers en voormalig plegers van huiselijk geweld en kindermishandeling. Met Jeroen in de rol als gespreksleider.

Mooi staaltje toegepaste sociologie: isotypen

In dit bericht treft u alle informatie over 'onze' tentoonstelling over isotypen aan. gepresenteerd in het ACEC gebouw te Apeldoorn. Met een link naar de vrij toegankelijke online tentoonstelling, een compacte video met betoog en een fraai vormgegeven boekje.

Leergang Toekomstperspectief Niet-stedelijke Regio’s

We presenteren een interactief kennisprogramma van vier dagen met analyse, cijfers, vergelijking en duiding.  Voor iedereen die bezig is met Omgevingsvisies, regionale strategieën en gebiedsontwikkeling buiten de steden. U kunt zich nu aanmelden.

Neem contact op

Neem contact met ons op via bijgaande contactgegevens. Wij komen spoedig met een reactie.