Succesvolle terugkomdag op een bijzondere locatie

Donderdag 24 september was er een inhoudelijke terugkomdag voor de alumni van de Leergang Leidenkunde. Dit keer op een speciale locatie. Wij konden iedereen in het Ins Blau theater verwelkomen voor een interessante en leerzame coronaproof middag. Tijdens deze middag zijn er weer nieuwe prikkelende onderwerpen aanbod gekomen om een perspectief op deze stad te kunnen bieden.

De volgende onderwerpen zijn behandeld:

  • Leiden landstad of Hanzestad
  • Leiden stad van (geen) auto’s
  • Leiden stad van vrouwen
  • Leiden robuust door de coronacrisis

Nieuwsgierig geworden? De middag is filmisch vastgelegd en kunt via onderstaande video bekijken. Uiteraard ook voor alle aanwezigen die het nogmaals willen zien.

Preview

Contact

  • 071-524 7500
  • info@blaauwberg.nl

  • Vestwal 2-4 , 2312 NP Leiden

Andere recente projecten

Gemeentelijke samenwerking: casus ABG

Samen met I&O Research staat Blaauwberg de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen (ABG-gemeenten) bij in keuzes rondom bestuurlijke samenwerking. Relevant en uitdagend werk, maar niet altijd even eenvoudig.

Economische visie Midden-Holland

Voor de regio Midden-Holland hebben we een economische visie opgesteld. Inclusief speerpunten, een handelingsagenda en programmalijnen. De coronacrisis stelt de nieuwe agenda in een ander daglicht dan bij de start van het traject in 2019 beoogd was. En toch ook weer niet. Regio's die zich goed organiseren en goed samenwerken zullen sterker staan in de crisis.

Regionaal netwerk Straf en Zorg

Collega Jeroen Bos is sinds begin dit jaar actief als tijdelijk projectleider voor het Netwerk Straf en Zorg in Limburg. Doel van het netwerk is beter samen te werken in het voorkomen van en vroeg ingrijpen bij huiselijk geweld en kindermishandeling.

Index071: een nul-meting in crisistijd

De Index071 is de economische monitor van de Leidse regio. Jaarlijks brengen we de monitor uit namens het regionale netwerk Economie071. Onbedoeld is de huidige editie een nul-meting in crisistijd geworden. De Index geeft een goed beeld van de economie tot eind 2019. Met Economie071 werken we inmiddels aan een Quickscan. Een inventarisatie die zich gaat bieden op de impact van de crisis.

Onderwijskansen in een snel veranderende stad

In 2019 hebben we onderzoek gedaan naar de samenstelling van de populatie van de ‘voorschool’ in Leiden. Aanleiding voor het onderzoek waren signalen dat de stad en zijn bevolking sterk in beweging zijn, met alle mogelijke gevolgen voor de allerjongste generatie Leidenaren.

Neem contact op

Neem contact met ons op via bijgaande contactgegevens. Wij komen spoedig met een reactie.