Project omschrijving

Leergang Common Ground voor Den Haag

In navolging van de Leiden-kunde organiseert Blaauwberg in het voorjaar van 2018 een op maat gemaakte Leergang Common Ground voor Den Haag. Een reeks van vier cursusmiddagen voor ruim twintig Haagse ambtenaren werkzaam in diverse domeinen (economie, arbeidsmarkt, onderwijs).

Den Haag verandert razendsnel. Om de verandering goed te kunnen begeleiden, is veel kennis nodig. Kennis over trends in de economie, in de wooncultuur, in de sociale mobiliteit, in de beroepenstructuur, in de verwachtingen ten aanzien van de overheid en andere zaken. En er is kennisdeling nodig: ambtelijke deskundigen hebben allemaal hun eigen verantwoordelijkheid, maar een ‘common ground’ aan herkenning van de uitdagingen van de stad is nodig om de goede vragen aan elkaar te kunnen stellen. Reden genoeg voor de Gemeente Den Haag om aan ons te vragen met een specifiek aanbod te komen.

De leergang wordt een mix van ‘Den Haag kunde’ met trends en inzichten over de arbeidsmarkt, de lokale economie en de onderwijsopgaven. Met veel
nieuws, veel overzicht, verband tussen micro en macro, veel vergelijkingsmateriaal met andere steden en landen en veel interactie.

Onderstaande treft u de video aan met reacties van de deelnemers aan de leergang.

Contact

Blaauwberg is actief met leergangmateriaal in Leiden, Den Haag en Amsterdam. Bovendien zijn we in gesprek over een specifiek aanbod in Apeldoorn. Ook interesse in een vorm van kennisoverdracht voor uw regio of sector? Neem contact met ons op en we denken graag met u mee.

  • 071-524 7500
  • info@

  • 06- 1217 2126 (Rob)

  • Vestwal 2-4 , 2312 NP Leiden

Gerelateerde projecten

2023-09-25T15:39:19+02:00

Leergang Apeldoornse binnenstad

Voor het Centrummanagement Apeldoorn heeft Blaauwberg een Leergang Apeldoornse binnenstad ontworpen. In twee avondsessies nemen we een geselecteerde groep van centrumondernemers en ambtenaren mee in een plaatsbepaling van Apeldoorn en haar binnenstad.

2019-01-24T18:47:41+01:00

Bestuurlijke leergangen Wassenaar en Voorschoten

Blaauwberg ontwerpt leergangen/masterclasses over regio's en lokale uitdagingen. Voor de Colleges van B&W van Voorschoten en Wassenaar hebben we een specifiek bestuurlijke leergang ontworpen. Met veel ruimte voor interactie en het onderlinge gesprek.

Neem contact op

Neem contact met ons op via bijgaande contactgegevens, of vul het formulier in. Wij komen spoedig met een reactie!


Contactgegevens

  • 071-524 7500
  • info@

  • 06- 1217 2126 (Rob)

  • Vestwal 2-4 , 2312 NP Leiden