Economische visie Roermond

Roermond, het economische trekpaard van Midden-Limburg, is toe aan een nieuwe economische visie. Blaauwberg werkt in 2016 in opdracht van de gemeente aan de realisatie van deze visie.

De gemeente Roermond heeft Blaauwberg voor deze klus benaderd gezien de ervaring van het bureau met lokaal economische visieontwikkeling. Blaauwberg heeft economische visieproducten ontworpen in o.a. Amsterdam, Leiden, Bodegraven-Reeuwijk, de Krimpenerwaard, de Bollenstreek, Flevoland en Katwijk. Bovendien beschikken we over veel praktijkkennis op het punt van lokaal ondernemerschap en de beleidspatronen van het lokaal bestuur. Vrijwel iedere dag staan we voor 'zaaltjes met ondernemers' en voeren we overleg met het lokale mkb. Kennis en ervaring die goed van pas komt bij het opstellen van een economische visie voor Roermond.

Het traject kent een korte doorlooptijd met veel contactmomenten. Nog in 2016 zal de economische visie voltooid zijn. De visie zal verschillende functies vervullen. Naast een economisch beleidsplan met een uitvoeringsagenda wordt de visie: een visitekaartje of 'invatational document' naar andere partijen, een kader voor het bestuurlijk handelen van de gemeente en een markeringspunt in de contacten tussen gemeentebestuur en stakeholders. Een compleet product met grote gebruikswaarde.


Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen?

Neem (vrijblijvend) contact op:

Aart van Bochove

aartvanbochove@blaauwberg.nl
071 - 524 7500 

Terug naar het overzicht

Vertel anderen over dit project!

 
 

Meer Blaauwberg?

Meld u nu aan voor de (gratis) Blaauwberg nieuwsbrief. U ontvangt driemaal per jaar een afwisselend aanbod aan thematische diepgang, analyse en good-practice. Enkele onderwerpen; regionale economische structuurversterking, werken met het clustermodel, de Lissabon doelstelling en uw regio, bestuurlijke samenwerking in de praktijk, ondernemerschap als drager van het voorzieningenniveau en economische dynamiek als sleutelbegrip voor bestrijding jeugdwerkloosheid.