Kaaps Blauw

Blaauwberg importeert handgemaakt keramiek uit Kaapstad vervaardigd door een tweetal Congolese kunstenaars. Bekijk hieronder de onlangs gemaakte video impressie van dit project door Zomaar Producties.

Blaauwberg heeft een bijzondere band met Kaapstad. Niet alleen komt de naam van ons bureau er vandaag, maar we hebben ons verbonden met twee uit Congo gevluchte kunstenaars Roger Kapela en Frederic Vika die zich in Kaapstad hebben gevestigd en daar een praktijk opbouwen in het maken van gebruikskeramiek. Wij importeren dat keramiek voor ze naar Nederland onder de naam Kaaps Blaauw. ‘Kaaps Blauw’ verwijst naar de Zuid-Afrikaanse Kaap waar het keramiek handmatig vervaardigd wordt en het is een knipoog naar het traditionele Nederlandse keramiek Delfts Blauw. "Kaaps Blauw" produceert een grote verscheidenheid aan keramiek, variërend van kopjes en bekers tot schalen en vazen. De naam verwijst naar de samenwerking tussen Nederland en Zuid-Afrika.
 

Dit keramiek wordt uitsluitend verkocht op de markt in Cape Town en in een klein aantal Nederlandse winkels waaronder Simon Lévelt, zonder tussenpersonen en zonder subsidie. Het vormt een direct contact tussen twee continenten.

Hier in Nederland heeft onder andere Simon Lévelt het keramiek in de verkoop. Meer informatie over ons Kaaps Keramiek is te vinden op de website van Kaaps Blauw.

 Vertel anderen over deze nevenactiviteit!

 
 

Meer Blaauwberg?

Meld u nu aan voor de (gratis) Blaauwberg nieuwsbrief. U ontvangt driemaal per jaar een afwisselend aanbod aan thematische diepgang, analyse en good-practice. Enkele onderwerpen; regionale economische structuurversterking, werken met het clustermodel, de Lissabon doelstelling en uw regio, bestuurlijke samenwerking in de praktijk, ondernemerschap als drager van het voorzieningenniveau en economische dynamiek als sleutelbegrip voor bestrijding jeugdwerkloosheid.